Volleybalsters Lutheria hebben prima zicht op de titel

De finale in de regiobeker gaat aan ze voorbij, maar in de competitie sloeg dames 1 van Lutheria een mooie slag. De ploeg van trainer Matthijs Bult won zaterdag met 1-3 bij Dynamo 2 in Tubbergen en zag concurrent Halley met 3-2 verliezen bij Esch Stars in Vasse. De titel lonkt voor Lutheria. “We hebben het zelf in de hand”, zegt Bult.

De Lutte – Zo eindigde de week toch nog goed voor Lutheria. De nederlaag van woensdag in de halve finale van de beker tegen Halley uit Wehl was toch hard aangekomen, meldt Matthijs Bult, die samen met Albert Abbing dames 1 traint.

“We waren nog nooit zover gekomen. Als je er dan zo dicht bij bent, dan wil je de finale ook halen. Dan is het vervelend als je verliest.” Lutheria won de eerste twee sets (25-22) en 27-25) en verloor de derde (19-25). “In de vierde set kwamen we met 21-17 voor en dan moet je het eigenlijk afmaken”, zegt Bult. “Maar we werden een beetje angstig en bij Halley kregen ze de geest.” Halley won de vierde set met 23-25 en ook de vijfde (7-15).

Geen bekerfinale dus voor Lutheria, maar zaterdag was er wel goed nieuws in de competitie. Zelf won Lutheria ’s middags in Tubbergen met 1-3 van Dynamo. De setstanden waren: 25-16, 14-25, 18-25 en 17-25. “We hadden pap in de benen”, zegt Bult. “Het was de slechtste wedstrijd van ons in dit seizoen. Dan is het heel fijn dat je ‘m wint. We zijn beter dan Dynamo, maar in de eerste set lukte helemaal niks. Daarna zijn we keihard gaan werken. En met heel lelijk volleybal hebben we de punten gehaald.”

Een deel van het team ging in Vasse kijken naar de wedstrijd van Halley en zag Halley er met 3-2 verliezen. “Misschien hadden ze de zware bekerwedstrijd nog in de benen, misschien had Vasse een goede dag”, zegt Bult. “Maar voor ons is het een mooie opsteker. Dat hadden we niet verwacht. Wij pakken vier punten en Halley maar twee. We staan nu drie punten voor op Halley. Maar het is nog niet gespeeld. We hebben nog vier wedstrijden en dan zijn er nog 20 punten te vergeven. Ik ga er geen druk op leggen. Er zijn nog teveel punten te verdelen. Het is niet reëel om te denken dat we het wel even gaan halen. We moeten gewoon zorgen dat we ons beste volleybal spelen en dan zien we op het eind wel of we het halen.”

Zaterdag speelt Lutheria in Doetinchem tegen Orion 2, de nummer 5. Twente’05 (thuis), Tornado (uit) en DVO (thuis) zijn de andere tegenstanders. Halley heeft een vergelijkbaar programma, weet Bult. “Het wordt spannend. We hebben het zelf in de hand.”

Bron: Nieuwe Dinkellander