Late maar welkome promotie voor volleybalsters Lutheria

di 15 mei 2018, Nieuwe Dinkellander
 
”Een mooi seizoen met een wat late beloning”, zo ziet trainer Albert Abbing de promotie van dames 1 van Lutheria naar de tweede divisie. Door het terugtrekken van Scylla kwam er toch nog een plek vrij voor Lutheria.

De Lutte – Bijna twee weken na de laatste wedstrijd kwam voor Lutheria het goede bericht vanuit de bond: Lutheria had recht op promotie. De tweede plek bij de driekamp in Aalten bij de promotiedegradatiewedstrijden was toereikend om te promoveren. In de reguliere competitie in de derde divisie A was Lutheria lange tijd de koploper, maar uiteindelijk had Halley uit Wehl net twee punten meer dan Lutheria.

De tweede plek van Lutheria leverde een driekamp op met Ormi en Bovo. Ormi uit Epe was de mogelijke degradant uit de tweede divisie en Bovo uit Aalten de nummer twee van de andere derde divisie. Ormi won in de eerste wedstrijd van Bovo, waarna Lutheria tegen Ormi aantrad.

“De eerste set verloren we en de tweede wonnen we vrij dik”, vertelt Albert Abbing. “In de tiebreak komen we met 14-12 voor, maar vervolgens hebben we vier matchpoints niet verzilverd. Je verliest ongelukkig de wedstrijd en dan weet je dan nog een wedstrijd moet, tegen Bovo. We weten uit ervaring dat zo’n tweede plek alsnog recht kan geven op promotie. Je weet dat er wisselingen kunnen plaatsvinden. Die laatste wedstrijd moesten we winnen. En dat hebben we gedaan, strak, met 2-0.”

Lutheria ging de wachtkamer in. Tot vorige week en ineens was Lutheria gepromoveerd. “We hebben een heel goed seizoen gedraaid”, zegt Abbing. “En uiteindelijk hebben we een mooie stap gezet naar de tweede divisie. Al met al heeft Lutheria nog nooit zo hoog gespeeld.”

Sanne Visschedijk gaat stoppen, maar Anouk Hiemstra komt erbij vanuit Dynamo Tubbergen. “Een top eerste divisiespeelster”, zegt Abbing.

In de tweede divisie treft Lutheria tegenstanders als Wevo uit uit Weerselo en DeVoKo uit Denekamp. “We hebben een ploeg die zeker op dat niveau kan spelen. Ik denk dat we prima ons dingetje kunnen doen. We hebben veel ervaring. En we zijn nog bezig met wat binnen de eigen gelederen kan doorstromen. Misschien zijn er ook speelsters die graag naar een club willen die tweede divisie speelt.”

Albert Abbing en Matthijs Bult blijven komend seizoen de trainers van Lutheria. “Ons eerste jaar was een mooi jaar”, zegt Abbing. “Het team heeft het heel mooi opgepakt. De halve finale in de beker hebben we ook gerealiseerd. We gaan lekker doorbouwen.”