Peggy Rolink verrast door benoeming erelid tijdens 50-jarig jubileumfeest Lutheria

Afgelopen weekend was het dan zover: het feestweekend van onze volleybalvereniging ter ere van het 50-jarig jubileum ging van start. Deze mijlpaal werd uitgebreid gevierd. Vrijdagavond was er een receptie in de sportkantine waarvoor sponsoren, de gemeente, buurtverenigingen, ereleden, en de NeVoBo (Nederlandse volleybal bond) waren uitgenodigd. De avond begon met een muzikale hulde van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte. Vervolgens werd er in een gezellig volle kantine een kort welkomstwoordje gedaan door onze voorzitter Peggy Rolink.

De volgende dag was er het grote feest voor alle leden en oud leden wat plaats vond bij Loon- en grondverzetbedrijf Volker. Bijna 150 mensen werden ontvangen met een glaasje bubbels in een prachtig versierde ruimte. Met speciale ‘Lutheriaborrels’ en muziek van een dj, zat de feeststemming er snel in. Naast een volle dansvloer werd er ook veel bijgepraat. Oud teamgenoten spraken elkaar na lange tijd weer. Er was een ongedwongen, feestelijke en vooral gezellige sfeer dat weergeeft hoe de vereniging is. Lutheria is geen grote vereniging maar wel erg hecht en positief. Met dank aan de vrijgevigheid van de sponsoren was het mogelijk om er een onvergetelijke avond van te maken.

Voorzitter Peggy Rolink gaf ook deze avond een woordje en zette Hermine Kamphuis nog even speciaal in het zonnetje. Zij is namelijk het enige lid van de club dat ook echt 50 jaar lid is. Na afloop van de speech van Peggy werd ze zelf enkele minuten later, voor haar totaal onverwacht, benoemd tot erelid van Lutheria. Bestuurslid Jeanine Martina gaf een korte speech en benadrukte dat ze deze bijzondere benoeming dik verdiend heeft door alles wat zij door de jaren heen voor de club gedaan heeft en nog steeds doet.

Op 16-jarige leeftijd zat Peggy al in de redactie van het clubblad. Door een knieblessure is ze vroegtijdig gestopt met volleyballen in dames 1 en heeft zich vanaf dat moment gericht op het volgen van trainerscursussen. Ze heeft voornamelijk jeugd training gegeven, maar later ook damesteams. Vaak gaf ze in een seizoen zelfs aan meerdere teams tegelijk training.

Peggy heeft een belangrijke rol gespeeld in het opzetten van het jeugdbeleidsplan en was degene die de kar trok bij het opleiden van nieuwe train(st)ers. Jarenlang is ze voorzitter geweest van de jeugdcommissie. Naast training geven heeft ze ook vele uren doorgebracht aan de zijlijn als coach en nog steeds is ze vaak te vinden in de sporthal. Altijd kan er een beroep op haar worden gedaan en ze heeft altijd een luisterend oor voor diegene die haar aanspreekt met welke vragen of problemen dan ook.

Sinds 2015 heeft ze het voorzitterschap overgenomen van haar vader, Ben uit het Broek, wat ze tot op de dag van vandaag met verve vervuld. Peggy via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd met jouw benoeming tot erelid. We hopen dat we nog vele jaren van de kennis, kunde en ervaring van Peggy mogen genieten.