Trainingstijden jeugd met Corona-regels

Eindelijk, vanaf morgen (19 mei) kunnen we deels weer gebruikmaken van de sporthal om te trainen. Het is al lang geleden dat we in sporthal zijn geweest en dat jullie de corona-regels hebben ontvangen.

Ook na deze versoepelingen gelden er nog steeds regels die strikt nageleefd moeten worden. Die regels zijn voor kinderen tot 17 jaar een stuk soepeler dan voor oudere jeugd en volwassenen.

Daarom heeft het bestuur besloten om enkel de mini’s en jeugdteams in de sporthal te laten trainen. De andere teams kunnen op de beachvelden trainen, dus nog niet in de sporthal.

Hieronder de belangrijkste regels op een rijtje voor jeugd tot 17 jaar voor training in de sporthal:
• Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
• Er mogen maximaal 30 personen per ruimte aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel/trainers.
• Kleedkamers en douches zijn gesloten
• Voor kinderen tot en met 17 jaar zijn wedstrijden wel toegestaan. Maar alleen met teams van de eigen sportclub. Hierbij mag geen publiek aanwezig zijn.
• Binnen moet iemand een mondkapje dragen. Maar deze mag af tijdens het sporten.

De Technische Commissie heeft een trainingsschema opgesteld voor de jeugd dat als bijlage bij deze mail is opgenomen.

Om te voldoen aan de reserveringsplicht, registratieplicht en de verplichte gezondheidscheck zullen de trainers van de betreffende teams een lijst moeten bijhouden van de per training aanwezige teamleden. Een belangrijke taak ligt hier ook bij de ouders, zij kunnen de vragen van gezondheidscheck thuis al doornemen met hun kinderen, bij één ‘Ja’ houd uw kind dan thuis.

Voorafgaand aan de training moeten de trainers vragen of de gezondheidscheck (zie bijlage) thuis is gedaan, zo niet dan doen zij de check bij binnenkomst in de sporthal. Als één vraag met “Ja” beantwoord wordt, mag de betreffende persoon niet toegelaten worden.

Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, mochten er toch vragen/onduidelijkheden bestaan dan horen/lezen wij dat graag.